3 ting å vite om border terriers

3 ting å vite om border terriers

Disse små, lette hundene var en gang kjent for å jakte rev og skadedyr på grensen mellom England og Skottland.

1. Nøkkelegenskaper
AKC Gruppe: Terrier
Høyde: 11-16 tommer
Vekt: 11-15,5 pounds
Livsforventning: 15 år
Border terrier, a.c. grenser, er små, scruffy hunder en gang pleide å rydde revene ut av deres hull og jakte skadedyr og skadedyr. De har små, mørkfarvede, V-formede ører og øyne som er en mørk hassel og medium i størrelse. Halen er avsmalnet, og føttene er små og kompakte.

Deres værbestandige dobbeltfrakk består av en kort, glatt ytre frakk og et tett, kort underlag. Frakkfarger inkluderer grizzly og brunbrun, blå og brunbrun, rød eller hvete. Det er også mulig at noen av disse hundene bærer hvite markeringer på brystet.

2. Hvor de kom fra
Border terrier stammer fra Cheviot Hills, nær grensen (dermed navnet) av England og Skottland. Denne eldre aven i Storbritannia jaktet rever, oter, skadedyr og dugge, for å nevne noen.

Border var ikke kjent i hele Storbritannia, men rasen ble anerkjent av den engelske Kennelklubben i 1920. Border Terrier Club ble dannet innen samme år, og kort tid etter oppdaget American Kennel Club rasen i 1930.

Border terrier har få helseproblemer, men hunde epileptoid cramping syndrom er en av dem. Tennene deres er følsomme og trenger tannpleie.

3. Hvor vennlige er de?
Border er våken, smidig, vennlig og hengiven. De er enkle å trene og komme godt sammen med andre hunder. Du bør ikke la dem være alene med andre kjæledyr, selv om deres høye byttedyr kan trenge inn. Imidlertid møter de vanligvis fint med katter hvis de blir hevet eller sosialisert med dem.

Disse hundene er fine med barn og er vanligvis gode vekter, selv om de ikke er aggressive. Vi anbefaler trening og sosialisering for å eliminere muligheten for småhudsyndrom.

Border like å grave, så sett bort et område for hunden din for å oppfylle dette behovet.


Comments are closed.