5 tips for å holde tenner rene

5 tips for å holde tenner rene

Når det gjelder å holde hundene våre sunne, overser mange eiere viktigheten av oral hygiene. Ifølge American Veterinary Dental College er det anslått at flertallet av hunder viser tegn på periodontal sykdom bare tre år gammel. Siden det primære tegn på tidlig tannssykdom er dårlig ånde, går det ofte ubemerket av eiere fordi de bare tror at dårlig ånde er noe hunder bare skje. Visst, det er ikke mytisk frisk, men hundens pust bør heller ikke være dårlig nok til å gjøre deg gag.

Tunge
Periodontal sykdom kan forårsake noen alvorlige helseproblemer for våre hundekamre, så det er viktig å opprettholde tilstrekkelig oral hygiene, før du trenger tannlegevakt. Ubehandlet tannssykdom kan forårsake tanntap, og det kan føre til smertefulle abscesser og systemiske infeksjoner gjennom hele hundens kropp. Dette er alltid dårlige nyheter, spesielt når det kommer til økt risiko for permanent kjevebeskyttelse og hjertesykdom. Begge disse tingene har vært knyttet til langvarig periodontal sykdom hos våre hunder. Så hvordan kan vi holde hundens tenner rene? Her er noen tips!

Børste hundens tenner

Børsting av hundens tenner kan høres dumt, men det er en utmerket måte å forhindre plakk oppbygging på. Du trenger ikke å pusse hundens tenner daglig, men jo oftere jo bedre. De fleste hundene er ikke så glad i ideen først, men du kan lett trene hunden din for å få tennene børstet på samme måte som du vil ha neglene trimmet. Det er flere alternativer du kan ta når du børster tennene. Først vil du få tannkrem som er laget spesielt for hunder. Dette skyldes at tannkrem for mennesker inneholder ingredienser som er giftige for våre kjæledyr. Plus, hund tannkrem kommer vanligvis i en deilig kylling eller peanøttsmør smak. For det andre kan du bruke enten en tannbørste eller en børste som passer over fingertuppen. Spør veterinæren om hva som er best, og se hva du og din hund foretrekker.

Hundetenner
For de som ikke kan pusse tenner eller bare ønsker å bytte opp rengjøringsteknikker, er tannklutter en god løsning. Tannservietter er laget for å gnides mot hundens tenner for å fjerne plakk. De fungerer på samme måte som tannbørster, men er ikke i stand til å komme inn i de små krokene og krokene som en børste gjør. Likevel er de en fin måte å rengjøre kjæledyrets tenner på, og er ofte enklere å håndtere enn en tannbørste med tannkrem.

Hund tannlege
Hunder elsker godbiter, og tannlege behandler er en veldig god måte å forbedre ungdommenes tannhelse. Disse behandler er laget spesielt for å fjerne plakkbuildup og inneholder ofte ingredienser som friske pusten og rens hundens munn. De er generelt mye mer verdsatt av våre hunder enn en tannbørste eller tannklutter, og de gjør en god jobb med å holde hundens munn ren. Disse behandler kommer i en rekke former, størrelser og smaker, og du er sikker på å finne noe hunden din elsker.

Hunden tugger
Det finnes hundrevis av forskjellige typer tyggegummi, men nesten alle har tannrensende egenskaper. Tusen handler faktisk for hundens muntlige helse, i seg selv, uansett hva som blir tygget på. Den gnagende skraper plakker av hundens tenner, og mange naturlige retter fra kjøtt inneholder enzymer som bidrar til å fremme tannhelsen. Chews som kuaører, bøllepinner og kyllingestrimler er en fin måte å holde hunden glad og sunn. Hvis du leter etter noe uten kalorier, er det mange langvarige gummi- eller nylonkuler som gjør jobben også.

Profesjonell rengjøring
Kanskje den beste måten å sikre hundens muntlige helse er å få ham til å gjennomgå en profesjonell rengjøring av en veterinær. Din veterinær vet hva som er best for hundens tenner og vil kunne adressere eventuelle problemer hun finner. Selv om det er mye dyrere enn de andre tipsene vi har nevnt, er en profesjonell tannrengjøring den beste måten å opprettholde hundens tannhygiene på. Veterinæren din har erfaring med å forebygge, lokalisere og behandle problemer som kan gå ubemerket av selv den mest dedikerte hundeieren. Hvis det er ett alternativ du velger å markedsføre hundens tannhelse, foreslår vi at du besøker veterinæren for en profesjonell eksamen.


Comments are closed.