Møt Border Terrier

Møt Border Terrier

Med sin lille størrelse og ganske vanlig brun frakk kan Border Terrier virke ubehagelig, men han har nok karakter til en hund 10 ganger sin størrelse. Opprinnelig utviklet i grenseområdene mellom England og Skottland, ble denne svake, men tøffe og hardharde rasen brukt til å jakte rev, otter og skadedyr, og dagens grenser har fortsatt egenskapene som tillot rasen å utmerke seg i utførelsen av den jobben.

Border Terrier Agility
Border Terriers kan utmerke seg i et bredt utvalg av hunderaktiviteter, for eksempel smidighet.

Border Terriers er smarte og har fantastiske personligheter. Rasen standarden sier “i feltet er han vanskelig som negler”, men også notater “av naturen er han godt temperert” og at grensen er “hengiven, lydig og lett trent.”

Rasenes nasjonale foreldreklubb, Border Terrier Club of America, har en fremragende nettside som er full av nyttig informasjon for potensielle eiere av rasen. En overskrift tilbyr Ofte stilte spørsmål om rasen. Her er en topp FAQ, og klubbens svar:

Kan en Border Terrier bli trent til å bli i min hage uten gjerd og å gå utenomkobling?

Klubbens svar:

“En grense Terrier, som det er tilfelle for noen terrier, er en instinktiv skadedyrjeger, og som sådan kan ikke stole på utenomkobling eller i et uforenet område PÅ NOEN TID !! En kanin eller ekorn er nok til å sende ham jage, noe som kan føre til å bli tapt eller rammet av en bil. Dette trekket virker forverres med alderen. En inngjerdet hage er ideell, selv om en kennelkjøring også vil inneholde grensen. Å binde ham ut i gården anbefales ikke, fordi det ofte fører til konstant bjeffer, og lar ham åpne for angrep av andre hunder eller tyveri. Usynlig gjerde er et annet alternativ, men er bare like bra som trening du gir hunden din. … Hvis du ikke har inngjerdet hage, bør hunden alltid være i leiekontrakt når du er ute. “

Border Terrier ansikt

Border Terrier oppdretter skriver rasens kvartals kolonne for AKC Gazette, deler litt videre innsikt:

“Border Terrier har et rykte som det roligeste av alle terrierrasene. Uten stubbornness og uavhengighet som er typisk for mange terrier, er denne rasen ofte sett i forestillinger. Grenser servert i etterkant av 9/11 katastrofen, og disse små terrierene har også vært kjent for å være gode herders. Ideell for terapi arbeid, og et fantastisk familie kjæledyr, kan Border Terrier virkelig betraktes som en av verdens best bevarte hemmeligheter.

“Det er sagt at vinket av et forsiktighetsflagg til potensielle eiere er nødvendig. Fortsatt en ekte terrier, grensen er genetisk programmert med intense instinkter for å jakte og drepe skadedyr. De er milde og veloppdragen i hjemmet, men en gang utenfor naturen tar over, og byttet instinkt går ut. Tennene deres er følsomme og trenger en tannlege.
Dette gjør det nødvendig for alle eiere å ha sikker gjerding. En Border Terrier kan heves med en familie katt, men en nabos katt er et rettferdig spill! Andre typer kjæledyr er opp til den enkelte grenseens godkjenning.

“Border Terrier har ikke noe imot å dele sin familie med andre BT’er eller hunder av andre raser. Eierne må imidlertid innse at tre eller flere hunder er lik en pakke, og alle pakker etablerer en leder. Det er absolutt ikke uhørt at det kan oppstå problemer med pakkeadferd, og noen ganger er det eneste svaret å reise hjem til opphavsmannen, som kan inkludere denne rasen. Også, selv den fineste Border Terrier kan kanskje anse en leketøyavdeling som byttedyr.

“Så mye som jeg ville elske alle å dele i glede av å tilbringe livet med denne beundringsverdige rasen, ville overexposure gjøre Border Terrier en disservice. Alle hunderaser må beskyttes, og det er i siste instans oppdrettere å gjøre det ved å nøye plassere valper med velinformerte, passende hjem.

“Med deres skummelige utseende, kjærlighet til barn, opplærbarhet og mild personlighet, lokker grense Terrier flere familier til å eie dem. Likevel kan det være i rasenes beste interesse å få dem til å forbli … verdens best bevarte hemmelighet! “


Comments are closed.